fbpx
Сьогодні
09:55 10 Лип 2019

Полонені моряки будуть звільнені, але Путін бажає використати їх як розмінну монету, - Клімкін

Міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що найближчим часом 24 військовополонених українських моряка, які незаконно утримуються у РФ, будуть звільнені, але не просто так.

Про це він заявив в ефірі програми PRIME: Муждабаєв на телеканалі ATR.

"Я впевнений, що їх звільнять, при чому найближчим часом. Але для Путіна важливо вирішити це питання, це моя особиста думка, — в контексті саміту G7, в контексті того, що будуть зустрічі щодо Донбасу, можливо в нормандському форматі. Він спробує це використовувати саме в цьому контексті. Також, звичайно, для нього дуже важливо, щоб в Європі солідарність з приводу санкцій зменшувалася. Він буде бити на кінець року", — заявив Клімкін.

"Я неодноразово говорив, що він використовує хлопців як розмінну монету … Його кінцева мета — санкції і визнання Росії як країни, яка потрапляє в "нормальність". А друге — це свобода дій і можливість діяти в Україні на розкол і федералізацію", — додав Клімкін.

Також міністр закордонних справ пожартував про те, що зараз він знаходиться у відпустці, тож ніяк "точно не заважає Путіну звільнити наших хлопців прямо сьогодні, до кінця дня".

Раніше ОБСЄ визнала захоплених РФ українських моряків військовополоненими.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: