fbpx
Сьогодні
11:30 10 Лип 2019

Голова Рахункової палати погрожує "Нафтогазу" вибиванням дверей

Фото: Віталій Носач, РБК-Україна

Голова Рахункової палати Валерій Пацкан розповів, що у "Нафтогазі" ігнорують запити на проведення аудиту, а тому може відбутися вирішення цієї проблеми із застосування силовиків.

Про це він заявив у інтерв'ю РБК-Україна.

За словами пана Пацкана, попри розмову з Коболєвим "Нафтогаз" систематично не дає Рахунковій палаті провести перевірку.

"Ми направили до компанії листа щодо перевірки. Після цього їхній юридичний департамент знаходив зачіпок більше, ніж потрібно. Дійсно є проблематика: коли прописували закон, багато моментів випустили. Але ж ми державний орган. Держава – єдиний засновник і акціонер "Нафтогазу". Корпоративними правами, що належать державі у НАК, керує уряд. Дивіденди йдуть до державного бюджету. Тому не може бути перешкоджань діям Рахункової палати", – стверджує голова Палати.

Валерій Пацкан зазначив, що якщо з боку НАКу знову буде перешкоджання перевірці, вони будуть запрошувати силовиків.

"Ми будемо залучати силовиків. Або це будуть повноваження СБУ, тому що це може стосуватися енергетичної безпеки держави, або це будуть повноваження Національної поліції. Буквально тільки говорив з міністром внутрішніх справ, вони нам готують, кого давати у частині експертів. Перший заступник голови СБУ Іван Баканов також висловив нам підтримку. Плануємо залучати і фахівців з НАБУ", – заявив Пацкан.

Також він наголосив на тому, що подібного президенту ніколи не існувало в Україні до цього часу.

"Подібного прецеденту взагалі ніколи не було у цій державі, щоб хтось подібним чином перешкоджав діям Рахункової палати. Якщо буде знову опір? Скажу так: не може бути держави у державі. Треба, щоб суспільство розуміло і знало. Зараз знову йде ситуація після звіту про премії керівництву "Нафтогазу", – підкреслив він.

Раніше Гройсман погрожував Коболєву звільненням.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: