fbpx
Сьогодні
10:14 10 Лип 2019

Глава БФ "Мистецький Арсенал" розповіла, чому важливо відродити в українців потяг до мистецтва

Ольга Вієру, глава благодійного фонду "Мистецький Арсенал" розповіла про те, як розбурхати в українців потяг до мистецтва і чому це важливо.

Про це вона розповіла в інтерв'ю Укрінформу.

"Сьогодні, на жаль, не спостерігається ані особливого сплеску інтересу до мистецтва, ані збільшення відвідування виставок, музеїв, галерей, інших культурних заходів. Можливо, це пов'язано із занепокоєнням і настроями суспільства, яке перебуває в певній залежності від політичної ситуації в країні, можливо, з різними локальними проблемами", – зазначає пані Вієру.

Однак вона наголошує, що залучати громадян до мистецьких та культурних програм є конче необхідним, адже "чим вищий культурний розвиток громадян, тим прогресивнішим є суспільство і тим якісніше воно може впливати на зміни в країні".

"Мені здається, потрібно дуже багато працювати для того, щоб у популярній і доступній для кожного відвідувача формі презентувати мистецтво, культурні проєкти. Причому на найвищому рівні, не опускаючи планки якості. Створювати проєкти, цікаві не лише для фахівців сфери мистецтва, а й для широкого загалу…Щоб молоді не було нудно, а люди старшого віку могли долучитися до прекрасного і поспілкуватися. Щоб візит до музею завжди був бажаною подією і стимулював прийти ще не раз", – пропонує Ольга Вієру.

Нагадаємо, що у Національному музеї історії України в Києві зараз діє "Музей" виборчого трешу".

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: