fbpx
Сьогодні
21:31 10 Лип 2019

Філарет прокоментував своє інтерв'ю "Росії24"

Фото: УПЦ КП

Почесний патріарх Філарет стверджує, що не знав, що його інтерв'ю пропагандистському каналу «Росія24» викличе таку негативну реакцію у суспільстві. За словами Філарета, якби він це передбачив, він би ймовірно відмовився від інтерв'ю.

Про це Філарет заявив у інтерв'ю Громадському.

«Я даю інтерв'ю всім, хто до мене звертається. Та я не думав, що буде така негативна реакція на інтерв'ю, яке я давав ворожому каналу. Бо я і українським каналам даю інтерв'ю але вони перекручують мої слова, або вибирають ті чи інші слова і дають свої коментарі. Тому зараз ЗМІ в переважній більшості направлені на знищення Київського патріархату. Тому до цієї всієї інформації треба підходити з цих позицій — підтримують Київський патріархат, тобто незалежну церкву, чи не підтримують», — заявив патріарх. Філарет також зауважив, що «цьому ворожому каналу дав інформацію правдиву».

«Він не підтримує, але він не перекрутив те, що я сказав. І це уже має велике значення, тому що світ, хоч і через ворожий голос, але почув правду. Одні звертають увагу на те кому дав інтерв'ю, а другі звертають, що сказав патріарх. Так ось треба звертати увагу на те, що сказав патріарх, а не кому сказав», — наголосив Філарет.

Водночас, патріарх зауважив, що можливо він «помилився в цьому, що дав інтерв'ю такому каналу».

Нагадаємо, що Філарет дав інтерв'ю російським ЗМІ, у ПЦУ кажуть, що "хвороба зробила його союзником Москви".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: