fbpx
Сьогодні
20:36 09 Лип 2019

Зеленський обіцяє ратифікувати Протокол про ліквідацію контрабанди тютюном

Фото Reuters

Президент Володимир Зеленський пообіцяв ратифікувати Протокол про ліквідацію контрабанди тютюном.

Про це передає Центр Громадянського Представництва "Життя".

"Якщо треба – ратифікуємо!", – наголосив Зеленський у розмові з активістами.

Центр Громадянського Представництва "Життя" підкреслює, що проблема контрабанди сигарет з України в ЄС знову у топ темах.

Україна – один зі світових лідерів постачання контрабандних тютюнових виробів у ЄС.

"Ефективну боротьбу з нелегальним постачанням сигарет в ЄС потрібно почати з ратифікації Протоколу про ліквідацію незаконної торгівлі тютюновими виробами. Міністерство охорони здоров'я України підготувало пакет документів для ратифікації Протоколу. І якраз вчора Міністерство закордонних справ України надіслало цей пакет документів в Офіс Президента України. Тепер справа за Президентом. Потрібно подати у Верховну Раду проект Закону України «Про приєднання України до Протоколу про ліквідацію незаконної торгівлі тютюновими виробами", – пишуть активісти.

Зеленський про Протокол про ліквідацію контрабанди тютюном

"Якщо треба – ратифікуємо!" – наголосив Володимир Зеленський про Протокол про ліквідацію незаконної торгівлі тютюновими виробами.Вчора Oksana Totovytska та Petro Korol розмовляли з Президентом Володимиром Зеленським. Проблема контрабанди сигарет з України в ЄС знову у топ темах. Україна – один зі світових лідерів постачання контрабандних тютюнових виробів у ЄС.Ефективну боротьбу з нелегальним постачанням сигарет в ЄС потрібно почати з ратифікації Протоколу про ліквідацію незаконної торгівлі тютюновими виробами.Міністерство охорони здоров'я України підготувало пакет документів для ратифікації Протоколу. І якраз вчора Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine надіслало цей пакет документів в Офіс Президента України. Тепер справа за Президентом. Потрібно подати у Верховну Раду проект Закону України «Про приєднання України до Протоколу про ліквідацію незаконної торгівлі тютюновими виробами».Протокол – міжнародний інструмент боротьби з контрабандою. Документ є міжнародним договором, першим протоколом Рамкової конвенції ВООЗ із боротьби проти тютюну, який набув чинності 25 вересня 2018 року, сторонами є 52 держави та ЄС.Основною причиною контрабанди є економічна привабливість цього бізнесу, прибутковість якого прирівнюється до торгівлі зброєю та наркотиками.За даними Європейського управління з питань запобігання зловживанням та шахрайству (OLAF), нелегальна торгівля тютюном є джерелом фінансування криміналітету та тероризму.Що передбачає Протокол?- розробку системи контролю за ланцюгом постачання тютюнових виробів (створення незалежної системи відстеження та простеження тютюнових виробів);- встановлення та гармонізацію відповідальності за правопорушення;- посилення міжнародного інформаційного, технічного та правоохоронного співробітництва;- гармонізацію вимог до ліцензування, звітності, а також регулювання продажів через Інтернет.Ратифікація протоколу відповідає міжнародним зобов'язанням України в контексті Угоди про асоціацію з ЄС (стаття 352) та Рамкової конвенції ВООЗ із боротьби проти тютюну (стаття 15).Просимо Rouslan Riaboshapka, Андрей Богдан, Oleksiy Honcharuk, Команда Зеленського посприяти якнайшвидшій ратифікації Протоколу.Аналітична довідка за посиланням: http://bit.ly/2Lbjfql

Posted by Центр Громадянського Представництва "Життя" on Tuesday, July 9, 2019

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: