fbpx
Сьогодні
13:52 09 Лип 2019

Суд скасував постанову про підвищення тарифів, котрої не існує, - міністр юстиції

Шостий апеляційний адміністративний суд визнав протиправною і нечинною постанову КМУ №315 стосовно тарифів на газ, яка вже давно скасована, як стверджує міністр юстиції України Павло Петренко.

Таку заяву він зробив під час ефіру "Свобода слова" на ICTV.

"Так, це апеляційний адміністративний суд розглядав позови низки громадських організацій і скасував постанову уряду, яка вже давним-давно не працює і скасована. І зараз гарно розповідають про те, що є така перемога в частині вартості тарифів… Тому зараз, коли розповідають, що є рішення суду, яке створило перемогу, – це неправда, бо це рішення скасувало постанову, якої не існує", – заявив Петренко.

При цьому він пояснив, що підвищення ціни на газ, яка діяла останні 2,5 року, було фактично обумовлено ще роботою уряду Юлії Тимошенко, коли були взяті великі міжнародні кредити під відповідні зобов'язання. Український уряд після 2014 року, за його словами, задля підтримки міжнародних партнерів у непростій для держави ситуації, змушений був просто "фактично підтвердити ті зобов'язання, які не він брав".

Натомість, Міністр юстиції Павло Петренко не зміг відповісти, коли завершилася дія меморандуму з Міжнародним валютним фондом, що був підписаний урядом Юлії Тимошенко. Остання спитала Петренка, до якого часу діяв цей меморандум. Міністр так і не зміг відповісти.

Нагадаємо, сьогодні апеляційний суд визнав, що підвищеня тарифів у 2016 році було незаконним.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: