fbpx
Сьогодні
17:55 09 Лип 2019

САП оголосила про підозру міністру

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про підозру міністру енергетики та вугільної промисловості України Ігорю Насалику.

"За погодження прокурора САП детективами НАБУ повідомлено про підозру міністру енергетики та вугільної промисловості України за фактом внесення недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2015-2018 роки", – йдеться в повідомленні САП.

Розслідування встановило, що у 2014 році підозрюваний отримав у позику 1,249 млн доларів США від фізичної особи. Проте в порушення вимог законоу "Про запобігання корупції", чиновник не відобразив вказану інформацію у щорічних деклараціях.

Дії високопосадовця кваліфіковано за ознаками злочину, передбаченого ст. 366-1 КК України.

Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу від 2500 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (2,4-2,8 млн грн) або громадськими роботами на строк від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавленням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: