fbpx
Сьогодні
09:47 09 Лип 2019

Командувач ООС розповів, як ставляться на Донбасі до солдатів ЗСУ

Фото: https://www.6262.com.ua

Генерал-лейтенант і командувач ООС Олександр Сирський розповів, наскільки змінилося ставлення у мешканців Донецької та Луганської областей до сил ЗСУ в порівненні з 2014 роком.

Про це він розповів у інтерв'ю Укрінформ.

"На сьогодні місцеві не ставляться до нас із ворожістю, як це було, коли ми розпочинали АТО. Наразі люди, що були уражені вірусом російської пропаганди, зрозуміли – хто забезпечує їм мир та захист, а хто – війну та руйнування. Мешканці Донецької та Луганської областей наочно побачили, що несе "рускій мір" – і на сьогодні Об'єднані сили розглядаються значною більшістю населення у якості гаранту стабільності в регіоні", – стверджує командувач і підкреслив, що ЗСУ виступають за охорону громадян України по обидва боки розмежувальної лінії.

"Однак, нам ще є над чим працювати задля покращення атмосфери взаємодовіри в регіоні. Саме з цією метою створені та активно діють структури й посадові особи, що налагоджують стратегічну комунікацію в зоні проведення ООС, підрозділи цивільно-військового співробітництва, підрозділи інформаційно-психологічної протидії, також проводиться активна робота представників ОС з військово-цивільними адміністраціями, органами місцевого самоврядування, навчальними та виховними закладами регіону", – звітує пан Олександр.

Також генерал-лейтенант підкреслив, що вельми важливою є робота з молоддю, яка має мету освітню, а не "промивання мізків".

"Ми маємо розвивати в молоді медійну грамотність та критичне мислення, щоб у подальшому молоді люди могли адекватно реагувати на будь-яку пропаганду. А крім того, ці молоді люди зможуть допомогти розібратися з "тонкощами та грубощами" російської пропаганди й своїм батьками та дідусям із бабусями. Тож молодіж Донеччини та Луганщини – в буквальному сенсі – є запорукою щасливого та мирного майбутнього цього регіону."

На противагу від протилежної сторони, де, фактично, на "потік" поставлено процес "промивання мозків" як у молоді, так і у всього населення загалом, ми не займаємося пропагандою, а здійснюємо просвітницьку діяльність, спонукаємо до самостійного мислення та власних висновків, і головне – не культивуємо агресію та ненависть. Свобідна людина має робити свідомий вибір. Ми впевнені в тому, яким є вибір молоді Донбасу", – обнадійливо зазначає Сирський.

Нагадаємо, що кілька днів тому командування ООС привітало українців з річницею звільнення Краматорська та Слов'янська.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: