fbpx
Сьогодні
12:01 09 Лип 2019

ДБР почало розслідування щодо привласнення 7 млрд гривень в Укрзалізниці

Правоохоронні органи розслідують закупівлю за завищеними цінами обладнання філією "Центр управління промисловістю" у підприємства, яке афілійоване з її екс-керівником. Відповідні факти виявлені під час перевірки філії департаментом економічної та інформаційної безпеки АТ "Укрзалізниця".

Про це повідомляє прес-служба "Укразалізниці".

Правоохоронці розслідують закупівлю за завищеними цінами обладнання філією "Центр управління промисловістю" у підприємства, яке афілійоване з її екс-керівником.

Факти правопорушення виявили під час перевірки філії департаментом економічної та інформаційної безпеки АТ "Укрзалізниця".

"Під час закупівлі пересувного дробарно-сортувального комплексу було безпідставно завищено його вартість більш ніж на 7 млн грн", – йдеться в повідомленні.

На підприємство поставили обладнання не відповідної якості за майже 16 млн грн. Зокрема, обладнання китайського виробництва, замість українського, як було заявлено в тендерній пропозиції.

Матеріали перевірки передали до Державного бюро розслідувань. У відомстві стверджують, що у ДБР відкрили кримінальне провадження за ч.5 ст. 191 ККУ (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживань службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою).

"Центр управління промисловістю" має задовольняти потреби залізниць та підприємств залізничного транспорту у видобуванні, виготовленні та постачанні щебеню, піску, гравію, шпал, брусів стрілочних переводів, опор контактної мережі, інших залізобетонних виробах та матеріально-технічних ресурсах.

Наразі, згідно з сайтом УЗ, очолює філію Володимир Кудрявцев.

Раніше Укрзалізниця заявила, що до кінця року модернізує понад 50 пасажирських вагонів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: