fbpx
Сьогодні
16:41 08 Лип 2019

Справа Гандзюк: захист Мангера подала апеляцію на вирок

Фото: Радіо свобода

Захист Владислава Мангера, фігуранта справи про вбивство Катерини Гандзюк, подав апеляційну скаргу на вирок Покровського райсуду Дніпропетровської області у справі про напад на херсонську активістку.

Про це в Facebook написав адвокат Мангера Дмитро Ільченко.

"Нами подана апеляційна скарга на вирок Покровського районного суду Дніпропетровської області у справі про напад на Катерину Гандзюк. Основна причина оскарження – у тексті вироку як встановлені факти вказані обставини, переписані з підозри Мангер", – повідомив Ільченко.

Як зазначив адвокат, суд не має права нічого встановлювати з приводу осіб, які не брали участі в процесі. Незважаючи на те, що у вироку Мангер замінений на "Особа-1", а Левін – на "Особа-2", всі обставини, за його словами, описані так, що підходять тільки до Мангер і Левіну. Наприклад, як зазначив Ільченко, зазначено, що Особа-2 – помічник Ставицького, а Особа-1 – політик і керівник обласного рівня.

За його словами, сторона захист намагався увійти в процес, щоб оскаржувати подібні твердження сторони звинувачення, але суд відмовив.

"Чим це погано для суспільства? А тим, що через цей вирок справжній винний не може бути покараний. Адже тепер, якщо справжнього замовника знайдуть, – він зможе посилатися на вирок і говорити "дивіться, суд вже встановив, що один замовник – це керівник обласного рівня, а другий замовник – помічник Ставицького. Я не підходжу". З іншого боку СБУ зараз почне розмахувати цим вироком як прапором і кричати, що ось, у нас є залізні докази проти Мангера і Левіна", – зазначив адвокат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: