fbpx
Сьогодні
12:12 08 Лип 2019

Нацрада зможе відреагувати на порушення закону тільки після проведення телемосту

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення зможе відреагувати на порушення закону українськими ліцензіатами тільки за фактом таких порушень, про що повідомила перший заступник голови Нацради Ольга Герасим'юк.

Про це передає "Інтерфакс-Україна".

"Українське законодавство передбачає штрафні санкції для тих, хто поширює цей сигнал, для провайдерів, про що їм нагадуємо. На жаль, санкції за ретрансляцію для мовника парламент втратив. Нацрада, однак, буде реагувати на порушення в ефірі, якщо він відбудеться. Хочу сподіватися на те, що журналісти не стануть здійснювати професійне самогубство і обслуговувати цинічних політиків", – сказала вона.

За словами першого заступника голови Нацради, провайдери ризикують отримати штрафи в розмірі 25% вартості ліцензії провайдера за трансляцію телемосту з телеканалом "Росія 24", а українські телеканали – санкції за порушення галузевого законодавства.

"Нацрада має право реагувати виключно на факт. Сьогодні у нас є тільки повідомлення в соцмережах, ролик, поширений російським телебаченням і повідомлення на сайті каналу. Але Нацрада може реагувати на поширення інформації виключно в ефірі телеканалу", – підкреслила Герасим'юк.

Вона також заявила, що діяти наперед і як-небудь запитувати у телеканалу інформацію про заплановане ефірі Нацрада не має права, оскільки це може бути трактовано як цензура.

"Нацрада зможе відреагувати тільки тоді, коли ефір відбудеться. Тоді його потрібно буде відмоніторити і вказати на порушення українського закону", – зазначила Герасим'юк.

Нагадаємо, що учора російське пропагандистське ЗМІ анонсувало телеміст з українським каналом.

На це націоналістичні сили дали Зеленському добу, аби вирішити цю ситуацію.

Натомість, секретар РНБО уже відреагував на цю подію, а NewsOne пояснили свої дії.

"Голос" і "Європейська Солідарність" раніше вже опублікували свої заяви щодо цієї події.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: