fbpx
Сьогодні
11:10 08 Лип 2019

"Голос" та "ЄС" опублікували свої заяви щодо майбутнього телемосту

Партія "Голос" опублікувала заяву, у котрій виражає переконання, що з країною-агресором треба розмовляти не за допомогою телемостів, а мовою санкцій і шляхом злагоджених дій європейської та міжнародної спільноти. Натомість, у "ЄС" називають цей крок замахом на суверенітет.

Відповідна заява "Голосу" була опублікована на їх офіційному сайті.

"Це не телеміст, а телеміна. Це – загроза для національної безпеки," – сказав із цього приводу лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук.

"Ми звертаємося до Ради національної безпеки та оборони, до Служби безпеки України та до Президента України з закликом дати належну правову та політичну оцінку таким діям власників каналу NewsOne та медіахолдингу "Новини", спрямованим на підрив національного суверенітету України", – повідомляє прес-центр партії.

Також партія із цієї події іще раз наголошує на тому, що це є підтвердження, немов медіа не мають бути у руках олігархів.

Натомість, "Європейська Солідарність" так само з критикою виступила проти такого майбутнього проекту.

"Анонсований на 12 липня "телеміст" за участю забороненого в Україні пропагандистського телеканалу Россия-24 та одного з українських каналів, який входить в медіа-групу Віктора Медведчука, – це серйозний виклик усій інформаційній безпеці України", – заявила партія у своєму Телеграм-каналі.

"Європейська Солідарність" вважає, що даний проект – це безумовна легалізація пропагандистського російського контенту через українські мас-медіа, яку ми трактуємо як дії, які створюють реальні загрози національним інтересам, суверенітету і територіальній цілісності України", – заявляють у партії.

Нагадаємо, що учора російське пропагандистське ЗМІ анонсувало телеміст з українським каналом.

На це націоналістичні сили дали Зеленському добу, аби вирішити цю ситуацію.

Натомість, секретар РНБО уже відреагував на цю подію, а NewsOne пояснили свої дії.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: