fbpx
Сьогодні
17:36 06 Лип 2019

Зеленський обіцяє боротьбу з контрабандою та хоче звільнення 4 начальників регіональних митниць

Президент Володимир Зеленський закликав керівників Волинської, Закарпатської, Чернівецької і Львівської митниць написати заяви про звільнення.

Як повідомляє Mukachevo.net, про це він заявив у суботу на нараді митників на КПП "Ужгород".

Зеленський закликав чиновників написати заяви самостійно протягом двох днів. Інакше він вимагає від в.о. голови ДФС Олександра Власова звільнити всіх чотирьох начальників.

У виступі, який транслювали ЗМІ, президент також заявив, що має намір у понеділок підписати указ про боротьбу з контрабандою.

"В понеділок підпишемо указ про боротьбу з контрабандою", – сказав він.

Зеленський заявив, що у працівників правоохоронних органів, митників та чиновників "є шанс виправитися".

"Країна точно буде інша. Ми точно розуміємо, що нам потрібен один місяць. Я хочу всіх попередити, що відчуття, що у нас тільки новенький Баканов, а інші правоохоронні органи ми не контролюємо, пройде після виборів до ВР. У нас буде своя прокуратура, будуть нормальні відносини з Нацполіцією. Ми до цього готові. Тому я вам всім пропоную почати працювати як нормальні люди", – сказав Зеленський.

За його словами, ті, хто не хоче працювати, повинні звільнитися.

"Бо коли у нас буде прокуратура, а вона буде після виборів у ВР, і коли у нас буде більшість, а вона буде, то буде пізно", – попередив він.

Зеленський також відзначив серйозність намірів нової владної команди боротися з контрабандою в Закарпатській області та інших регіонах України, передає "Інтерфакс-Україна".

"Хвилюватися, я думаю, зараз будуть люди, які займаються контрабандою і "кришують" цю контрабанду. Це головний привіт вам з Києва, і чому ми приїхали в такому складі", – сказав президент.

Зеленський зазначив, що саме тому з ним до Закарпатті, а до цього у Львівську область приїхали в.о. голови СБУ Іван Баканов, глава Офісу президента Андрій Богдан, перший заступник голови ОП Сергій Трофімов, заступники голови ОП Андрій Гончарук та Руслан Рябошапка, помічники президента Сергій Шефір та Андрій Єрмак, новий голова Державної митної служби Максим Нефьодов, в. о. голови Державної фіскальної служби Олександр Власов.

Заступник керівника Офісу президента Олексій Гончарук на нараді з проблем контрабанди в Ужгороді наголосив, що нічого "наверх більше заносити не треба".

"Ми приїхали сюди сьогодні, і один із сигналів, що всі разом хочемо до вас донести – що наверх більше заносити не треба, закінчилося", – сказав він на нараді керівників регіональних митниць за участю президента Володимира Зеленського, пише "Інтерфакс-Україна".

Зеленський доповнив Гончарука словами: "Ти так сказав неоднозначно, що можуть подумати, провозити треба, але нам не треба заносити. Ні, провозити не треба".

Гончарук зазначив, що на нещодавній великій зустрічі з бізнесом у Києві бізнесмени говорили, що контрабанда зростає.

"Заходиш в Києві в якийсь магазин, а там брендові речі і все контрабанда. А береш офіційні документи у митників, прикордонників, і все добре, і з кожним днем дедалі "ефективніше" працюють наші державні органи", – вказав він.

Гончарук також заявив, що через контрабанду Україна перетворилася на "світової хаб" щодо поставок нелегальних сигарет через свою територію до країн Європи.

"Україна перетворилася на світовий хаб із постачання нелегальних сигарет до Європи. З Китаю, ОАЕ – через Одесу, Білорусь, Молдову, з непідконтрольних територій через Україну, як таку "дику землю", до Європи йдуть нелегальні цигарки. Чи будуть нас після цього поважати наші європейські колеги? Питання риторичне. Ви прекрасно знаєте, через які області йдуть ці контрабандні потоки. Закарпатська область – не остання у цьому списку", – сказав він.

Гончарук зазначив, що кожна область "спеціалізується на своєму" в питаннях контрабанди – "хтось на запчастинах, хтось – на сигаретах, десь валять ліс".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: