fbpx
Сьогодні
19:57 06 Лип 2019

У Меджлісі чекають від Зеленського кримськотатарської автономії

У Меджлісі кримськотатарського народу чекають від президента Володимира Зеленського зміни статусу автономії півострова на кримськотатарську територіальну автономію.

Про це розповів заступник голови Меджлісу Ільмі Умеров, передають novosti.dn.ua.

«Ми чекаємо розуміння. Нам здається, що сьогодні він (Володимир Зеленський — ред.) досить мало знає проблему кримських татар, шляхи її розв'язання і необхідність розв'язання цих питань. Основне питання, щодо якого у нас будуть переговори — це зміни до статті 10 Конституції України для того, щоб змінити статус Криму з незрозумілою територіальною автономією на кримськотатарську територіальну автономію», — сказав він.

Умеров також повідомив, що Меджліс планує запропонувати в список партії Слуга народу близько 10 представників кримськотатарського народу.

«Ми в цьому році вперше пішли на диверсифікацію. Ми завжди домовлялися з одною політичною силою, підтримували її. Цього разу, враховуючи, що наш електорат залишився в Криму, у нас є тільки авторитет, ми вирішили висунути в декількох політичних партіях, цілі і завдання яких не суперечать нашим і думали в партію Слуга народу, але зустріч не відбулося», — сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: