fbpx
Сьогодні
11:52 06 Лип 2019

ЦВК утворила 102 закордонні виборчі комісії, а спецдільниці для військових на Донбасі не будуть створювати

Центральна виборча комісія на засіданні у п'ятницю, 5 липня, ухвалила рішення про утворення 102 закордонних виборчих комісії на позачергових виборах до Верховної ради.

Про це повідомляє прес-служаб ЦВК.

Зазначається, що Центрвиборчком з подання Міністерства закордонних справ та політичних партій "Самопоміч", "Радикальна партія Олега Ляшка", "Свобода", "Голос" та "Громадянська позиція" утворив 102 закордонні виборчі комісії на виборах народних депутатів.

"Комісія утворила 102 дільничні виборчі комісії з виборів народних депутатів України закордонних виборчих дільниць закордонного виборчого округу на позачергових виборах народних депутатів України", – йдеться у заяві ЦВК.

Водночас, у Центральній виборчій комісії заявили, що не створюватимуть спеціальні виборчі дільниці на території військових частин в межах Донецької, Луганської та Львівської областей на позачергових парламентських виборах.

Про це в коментарі УНІАН  повідомив член ЦВК Леонтій Шипілов.

«На цих виборах, на відміну від виборів президента України, не створювалися спеціальні ділянки для голосування військових на лінії розмежування», — заявив він.

За словами Шипілова, під час президентських виборів ця можливість була надана — за поданням Міністерства оборони була створена система спеціальних ділянок по лінії фронту.

У той же час на парламентських виборах такої можливості законом не передбачено.

«Більш того, ми подавали законопроект, щоб це питання врегулювати і надати таку можливість, але, на жаль, він не був розглянутий. Тому військові (якщо зможуть) будуть голосувати на звичайних виборчих дільницях в населених пунктах», — сказав Шипілов

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: