fbpx
Сьогодні
12:25 06 Лип 2019

ОПУ відмовився розглядати запит ГПУ щодо Мендель

Офіс Президента України залишив без розгляду запит Генеральної прокуратури щодо публічних заяв Юлії Мендель – прес-секретаря Володимира Зеленського.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

Зокрема, в ОП відповіли, що Генпрокуратура не мала законних підстав вимагати спростування чи підтвердження публічних заяв прес-секретаря президента.

"Порядок отримання документів закріплений у главі 15 КПК України "Тимчасовий доступ до речей і документів". При цьому стаття 159 КПК України встановлює, що такий тимчасовий доступ можливий виключно на підставі ухвали слідчого судді. У зв'язку з цим лист і запит, які надійшли до Офісу президента, повернуто Генпрокуратурі без розгляду", – написала прес-служба.

Також в прес-службі президента зазначили, що підставою для запиту про витребування документів має бути розслідування слідчим кримінального провадження. При цьому ОП посилається на статтею 1 КПК України.

ГПУ ж посилається на статтю 93 КПК України як законну підставу для збору доказів, однак в ОП вважають це помилковим.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура направила у середу, 3 липня, запит до Офісу президента України щодо заяв речниці глави держави Юлії Мендель. Йдеться про ситуацію, коли 6 червня 2019 у прямому ефірі телеканалу "1+1" Юлія Мендель повідомила, що існують випадки, коли українські військові, відповідаючи на провокації терористичних угруповань, здійснюють обстріли цивільних об'єктів, у результаті чого гинуть мирні жителі.

ГПУ намагалася отримати у Мендель роз'яснення про джерело такої інформації та викликала речницю президента на допит. Проте Мендель відмовилася свідчити та заявила про заполітизованість процесу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: