fbpx
Сьогодні
22:16 06 Лип 2019

Клімкін заявив про "дуже великі загрози перед Україною"

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що бачить великі загрози перед Україною.

Про це він заявив в інтерв'ю Liga.net.

"Якщо серйозно, то я бачу дуже великі загрози перед Україною. Я дуже боюся, дивлячись на те, що відбувається. Я боюся, що наші партнери перестануть довіряти українським політикам вирішувати українські виклики так, як це бачить Україна. І що за нас почнуть вирішувати інші – в інших столицях", – заявив Клімкін.

Він додав, що зараз Україні допомагають і розумом, і серцем, і якщо це пропаде – це означає, що "менеджерити справи" України спробує Росія, а Європа буде спостерігати. – "А ще це означає федералізацію, розділ України і виведення теми окупованого Криму з порядку денного на міжнародній арені".

"В цілому я б окреслив три головні виклики, від вирішення яких залежить наше існування. Перше – це російська агресія і окупація (Крим і Донбас); енергетична безпека (всі складові – не тільки транзит російського газу); економічна стабільність країни (слабка Україна нікому не потрібна). Всі три виклики неможливо вирішити окремо. Нова команда повинна чітко продавити наші інтереси з нашими партнерами, це повинна бути єдина стратегія вирішення ключових викликів", – зазначив міністр закордонних справ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: