fbpx
Сьогодні
14:26 05 Лип 2019

Українські письменники заявили про свою підтримку "ЄС"

Двадцять українських письменників опублікували заяву до українців, у якій заявляють про свою підтримку "Європейської солідарності" на позачергових парламентських виборах.

Відповідна заява була опублікована Михайлом Сидоржевським у Фейсбуці.

Письменників турбують "численні ознаки повзучого реваншу проросійських антидержавницьких сил як усередині країни, так і спроби перегляду міжнародних санкцій проти країни-агресора – Росії".

"Неприпустимо піддавати небезпеці внутрішню стабільність та міжнародні позиції держави, прикриваючись особливостями ведення виборчої компанії або невіглаством чи недосвідченістю нових лідерів. Урочисто заявляємо, що ми не допустимо проросійського реваншу!" – йдеться у заяві.

Як твердять письменники, вони не є членами партії Порошенка, але висловлюють їй свою підтримку.

"У цей тривожний, повний непевностей час Україні як ніколи потрібна в парламенті партія, яка забезпечить тяглість політичного курсу, виробленого в 2014-2019 рр., сплаченого кров'ю і тяжкими зусиллями українців. Переконані, що партія "Європейська солідарність" стане на заваді безвідповідальних політиканів, трешових популістів, манкуртів і прямих агентів Путіна", – стверджують письменники.

До заяви долучилися Д. Павличко, Ю. Щербак, Л. Голота, Б. Горинь, І. Дзюба, В. Женченко, М. Жулинський, П. Засенко, Л. Копань,
Т. Майданович, С. Майданська, П. Мовчан, М. Морозенко, Т. Пишнюк, Б. Пономаренко, М. Сидоржевський, В. Скуратівський, М. Слабошпицький. О. Чорногуз, П. Щириця.

Як підкреслено, заява є відкрита і до неї можуть долучитися інші громадяни.

Раніше Порошенко дав коментар щодо впровадження російської, як регіональної мови на Сході.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: