fbpx
Сьогодні
21:22 05 Лип 2019

СБУ викрила схему розкрадання з держбюджету, яку організував один із віце-прем'єрів

Служба безпеки України викрила схему розкрадання коштів з державного та місцевих бюджетів, яку організував один із віце-прем'єр-міністрів України.

У повідомленні спецслужби вказано, що віце-прем'єр, ім'я якого не розкривається, лобіював призначення на посади керівників комунальних підприємств Вінницької області довірених осіб.

Слідчі встановили, що підконтрольні високопосадовцю з Кабміну представники комунальних та приватних підприємств «привласнили бюджетні кошти в особливо великих розмірах під час виконання ремонтно-будівельних робіт на території області».

https://www.facebook.com/SecurSerUkraine/posts/2425004994396158

«Зловмисники вносили в акти виконаних робіт недостовірні дані щодо вартості робіт та послуг, цін на матеріали та заробітної плати працівників, які фіктивно оформлені на підприємствах», — йдеться в заяві СБУ.

Досудове розслідування ведеться за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Співробітники СБУ провели обшуки в офісах комунальних підприємств та комерційних структур у Вінниці, Києві та Полтаві.

Нагадаємо, що Зеленський призначив двох заступників голови Служби безпеки, а також начальника головного слідчого управління СБУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: