fbpx
Сьогодні
16:57 05 Лип 2019

"Опозиційний блок" стверджує, що знає як об'єднати країну

Фото: http://opposition.com.ua

Про план об'єднання України та врівноваження питання нацменшин розповів Олександр Вілкул в Ужгороді на форумі "Мови нацменшин, релігія, мультикультурність".

Про це повідомляє прес-служба партії.

"Країні потрібна реальна децентралізація, в тому числі культурна і гуманітарна. Це означає, що люди на місцевих референдумах самі визначатимуть, які свята їм святкувати, які пам'ятники ставити і на якій мові вчити дітей. При цьому, державною залишається українська мова", – зазначив пан Вілкул.

Натомість, Мер Ужгорода Богдан Андріїв, який входить в першу десятку списку Опозиційного блоку на виборах до Верховної Ради, стверджує, що Ужгород показує приклад того, як багато національностей можуть жити в мирі, працювати і збагачувати один одного своїми культурними традиціями. "Місто Ужгород і Закарпатська область можуть бути прикладом для всієї України – як більш 100 національностей Закарпаття можуть вільно використовувати свою мову, свої культурні традиції", – сказав Андріїв.

Під кінець форуму було прийнято резолюцію, за якою "Опозиційний блок"буде йти програмою, "спрямованою на скасування дискримінаційних законів і реформ, об'єднання країни і захист прав національних меншин".

Нагадаємо, що згідно опитувань, "Опозиційний блок" на даний момент має 3,1% підтримки виборців на позачергових парламентських виборах.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: