Новини

Кулеба пропонує план дій після повернення РФ до ПАРЄ

Постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба запропонував план дій після повернення РФ до парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Про це передає Радіо НВ.

«Я проти того, щоб з цим миритися (з поверненням РФ до ПАРЄ – ред.), бо це велика гра, велика боротьба, тому нам потрібно грати, потрібно боротися. Питання у тому, наскільки ми внутрішньо готові до такої цілеспрямованої гри. Тому що зараз кількість спроб провести якийсь "разводняк" у зовнішній політиці буде зростати у геометричній прогресії. Нам потрібна велика серйозна внутрішня консолідація для того, щоб уникати цих пасток, і розрулювати ситуацію», — заявив Кулеба.

За його словами, головне надбання України у протистоянні з Росією — це секторальні санкції ЄС, які стримують розвиток економіки РФ та торгівлю.

«На санкційному треку, я вважаю, ми маємо зосередитися на збереженні цих санкцій, а не на постійних спробах підвищити рівень цих санкцій. Тому що я особисто не вірю у перспективність суттєвого посилення системних санкцій проти Росії. […] Ідея посилення санкцій не буде відігравати тієї ролі, яку вона відігравала раніше. Тому треба бути хитрими, треба бути наполегливими і треба грати в цю гру», — додав Кулеба.

Крім того, він зауважив, що проти того, щоб Україна взагалі припиняла участь у ПАРЄ або знижували політичну присутність.

«Я за те, щоб працювати в структурі і завдавати болю тим, хто завдав болю нам. […] В дипломатії такий принцип взаємності: ви зробили нам боляче — ми маємо право зробити вам боляче. А для цього потрібно бути там, потрібно мати важелі впливу і потрібно мати доступ до тих, кому треба трошки зробити боляче», — зазначив Кулеба.

Нагадаємо, що в ПАРЄ є стабільна коаліція на користь України.

Свіжі дописи

  • Новини

В Україні планують створити Єдиний реєстр адрес: навіщо це рішення

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури починає впровадження Єдиного державного реєстру адрес в регіонах, що… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

На Великдень у Софії Київській відбудеться святкове дійство: що відомо

5 травня в історичній Софії Київській на Великдень відбудеться святкове дійство. Проєкт має на меті… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

В ISW оцінили можливості Сил оборони звільнити всю свою територію від окупантів

Здатність України повернути всю свою територію в довгостроковій перспективі залежить від численних майбутніх рішень на… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Бельгія виділить понад 200 млн доларів на ініціативу ППО для України та поставить літаки F-16 вже цього року

Бельгія планує виділити понад 200 мільйонів євро на ініціативу протиповітряної оборони під керівництвом Німеччини, а… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Уранці вдруге окупанти вдарили ракетою по об’єкту поблизу Дніпра: почалася пожежа

Уранці, 27 квітня, окупаційні війська завдали удару ракетою по об'єкту біля Дніпра, почалася пожежа. Про… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Рішення для перемоги: майже 4 мільйони євро на снаряди Україні зібрали словаки без підтримки уряду

Аби приєднатися до чеської ініціативи щодо закупівлі боєприпасів для України громадяни Словаччини, невдоволені тим, що… Читати більше

Saturday April 27th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.