fbpx
Сьогодні
19:29 05 Лип 2019

Кулеба пропонує план дій після повернення РФ до ПАРЄ

Постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба запропонував план дій після повернення РФ до парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Про це передає Радіо НВ.

«Я проти того, щоб з цим миритися (з поверненням РФ до ПАРЄ – ред.), бо це велика гра, велика боротьба, тому нам потрібно грати, потрібно боротися. Питання у тому, наскільки ми внутрішньо готові до такої цілеспрямованої гри. Тому що зараз кількість спроб провести якийсь "разводняк" у зовнішній політиці буде зростати у геометричній прогресії. Нам потрібна велика серйозна внутрішня консолідація для того, щоб уникати цих пасток, і розрулювати ситуацію», — заявив Кулеба.

За його словами, головне надбання України у протистоянні з Росією — це секторальні санкції ЄС, які стримують розвиток економіки РФ та торгівлю.

«На санкційному треку, я вважаю, ми маємо зосередитися на збереженні цих санкцій, а не на постійних спробах підвищити рівень цих санкцій. Тому що я особисто не вірю у перспективність суттєвого посилення системних санкцій проти Росії. […] Ідея посилення санкцій не буде відігравати тієї ролі, яку вона відігравала раніше. Тому треба бути хитрими, треба бути наполегливими і треба грати в цю гру», — додав Кулеба.

Крім того, він зауважив, що проти того, щоб Україна взагалі припиняла участь у ПАРЄ або знижували політичну присутність.

«Я за те, щоб працювати в структурі і завдавати болю тим, хто завдав болю нам. […] В дипломатії такий принцип взаємності: ви зробили нам боляче — ми маємо право зробити вам боляче. А для цього потрібно бути там, потрібно мати важелі впливу і потрібно мати доступ до тих, кому треба трошки зробити боляче», — зазначив Кулеба.

Нагадаємо, що в ПАРЄ є стабільна коаліція на користь України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: