fbpx
Сьогодні
14:05 05 Лип 2019

Гройсман погрожує Коболєву звільненням

Фото Reuters

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про те, що якщо до 10 липня керівництво "Нафтогазу" не забере позов до суду проти уряду, главу компанії Андрія Коболєва звільнять.

Про це повідомляє Obozrevatel.

Про це прем'єр повідомив 5 липня на засіданні Кабміну. "Коли продовжували контракт, я підписав угоди, щоб Коболєв ніс персональну відповідальність за продовження контракту з транзиту, і щоб він ніс персональну відповідальність щодо заповнення газових сховищ на наступний період. Персональну відповідальність!", – заявив Гройсман.

При цьому прем'єр зазначив, що позови, які подав "Нафтогаз" для того, щоб не виплачувати 90% у вигляді дивідендів, позбавили держави 15 млрд грн. І якщо компанія не забере свої позови, то главу НАК Андрія Коболєва можуть звільнити вже 10 липня.

"Але я точно можу сказати, якщо вони далі будуть паразитувати на державних питаннях, я не буду це терпіти. І тому, я вважаю, що сьогодні потрібно прийняти протокольне рішення, направити в наглядові ради і в менеджменти, поставити питання про те, що до середовища вони повинні відкликати всі позови проти держави. Держава і є їх власник. Якщо вони не зроблять цього, я зараз пропоную приймати протокольне рішення і доручити міністерствам, в координації яких є компанія "Нафтогаз", "Турбоатом", ще якісь підприємства, вн сті пропозицію на середу про звільнення таких керівників", – заявив Коболєв.

Раніше Гройсман назвав керівництво "Нафтогазу" "цинічними монополістами".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: