fbpx
Сьогодні
10:06 05 Лип 2019

G7 та ЮНЕСКО проведуть конференцію по розширенню прав і можливостей для здобування освіти жінкам і дівчатам

"Велика сімка" (G7) і ЮНЕСКО спільно проведуть Міжнародну конференцію на тему "Інновації в інтересах розширення прав і можливостей дівчаток і жінок через освіту" з метою мобілізації зусиль на підтримку дівчат і жінок за допомогою якісної освіти і розширення можливостей для навчання навичкам для життя і роботи. Конференція відбудеться 5 липня 2019 року в штаб-квартирі ЮНЕСКО в Парижі.

Про це повідомляє прес-центр ЮНЕСКО.

Особи, відповідальні за розробку політики і прийняття рішень, в тому числі міністри освіти країн "Великої сімки" (Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія, Велика Британія і Сполучені Штати Америки) розглянуть цю пріоритетну задачу відразу після закінчення Наради на рівні міністрів розвитку і освіти країн "Великої сімки".

З цієї нагоди ЮНЕСКО проведе презентацію глобальної ініціативи "Її освіта, наше майбутнє", покликаної активізувати співпрацю в трьох основних напрямках: підвищення якості даних, розробка більш ефективної політики і поліпшення практик в області розширення прав і можливостей дівчаток і жінок за допомогою освіти.

ЮНЕСКО також представить Доповідь з гендерних питань 2019 року "Наведення мостів для гендерної рівності", в якому представлені перші докладні відомості про сприяння країн "Великої сімки" забезпеченню гендерної рівності в освіті.

Крім фінансової підтримки, в доповіді міститься заклик до зміцнення політичних і законодавчих зобов'язань, а також підкреслюється важливість боротьби з дискримінаційними гендерними нормами і поглядами в суспільствах, де викладання і раніше залишається переважно жіночою професією, в якій чоловіки займають керівні пости. У 28 країнах з високим рівнем доходу кількість жінок серед вчителів молодших класів в середніх школах становить 70%, при цьому тільки 53% директорів шкіл – жінки.

Установи технічної і професійної освіти також як і раніше залишаються бастіонами чоловіків. З усіх студентів програм в області інженерних, інформаційних і комунікаційних технологій жінки становлять лише чверть. На основі цих даних ЮНЕСКО представить новий глобальний інтерактивний Атлас здійснення права дівчаток і жінок на освіту – інструмент моніторингу і пропаганди, покликаний підвищити рівень обізнаності громадськості про стан національного законодавства в цій галузі.

Раніше ЮНЕСКО представило найбільші проблеми в питаннях рівноправ'я чоловіків і жінок.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: