fbpx
Сьогодні
09:11 05 Лип 2019

Бубку звинуватили у корупції

Колишній губернатор Ріо-де-Жанейро Сержіу Кабрал заявив, що за підтримку заявки його міста при виборі столиці Олімпійських ігор 2016 почесні члени Міжнародного олімпійського комітету отримали від нього хабара. Серед названих хабарників фігурувало й ім'я легкоатлета Сергія Бубки.

Про це повідомляє канадський сайт GamesBids.com.

Губернатор, який проходить у справі про корупцію та інші фінансові зловживання, стверджує, що він підкупив не менше дев'яти осіб, щоб заручитися перемогою для Ріо-де-Жанейро, і витратив на ці цілі не менше двох мільйонів доларів.

За словами Кабрала, про переведення грошей були обізнані екс-президент Бразилії Луїс Ігнасіо Лула да Сілва і колишній мер Ріо-де-Жанейро Едуардо Паес.

Згідно зі свідченнями Сержіу Кабрала, в серпні 2009 року тодішній глава Національного олімпійського комітету Бразилії Карлос Артур Нузман познайомив його з президентом Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) Ламіном Діаком. Нузман натякнув йому, що Діак зможе забезпечити Ріо «п'ять або шість голосів» в обмін на 1,5 мільйона доларів.

В результаті за підсумками трьох раундів перемогла заявка Ріо-де-Жанейро (66 голосів), причому Мадрид, який змагався з Ріо, отримав лише 32 голоси.

Раніше Україна посіла ІІІ місце на Європейських іграх у Мінську.

Рубрика:
Спорт Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: