fbpx
Сьогодні
22:21 04 Лип 2019

Від "Слуги народу" в Раду йде кум Медведчука, який володіє віллою у Відні за €6 млн, - Схеми

Сім'я Андрія Холодова, кандидата у нардепи за списком партії Слуга народу під номером 22, має у власності віллу в елітному районі Відня.

Про це повідомляють Схеми: корупція в деталях, передає Радіо Свобода.

Журналісти наводять офіційні документи з австрійського реєстру нерухомості.

Маєток купили у 2013 році за 6 млн євро. Це – вартість будинку на 360 квадратних метрів і 20 соток землі. Нерухомість оформлена на дружину Холодова – Катерину Шаховську. Дітей подружжя хрестила дружина кума Володимира Путіна Віктора Медведчука Оксана Марченко.

Будинок знаходиться у Відні на вулиці Лайнцер штрассе в районі Гітцінг. Це найбільш елітний спальний район австрійської столиці з дорогими приватними будинками. У п'яти хвилинах ходьби від маєтку Холодових розташовується будинок, де останні п'ять років живе український олігарх Дмитро Фірташ.

Крім того, у Відні розташований салон весільних та вечірніх суконь, яким володіє дружина Холодова – він знаходиться на вулиці Вальфішгассе у центрі міста.

Сам Андрій Холодов – людина непублічна. Джерела журналістів серед учасників ринку називають його «тіньовим бізнесменом», який заробляє на роздрібній торгівлі сигаретами в столичних кіосках.

Згідно з офіційно інформацією, Холодов є бенефіціаром заводу Ефкон-вікна в Києві, який пропонує алюмінієві профілі та інші будівельні конструкції з цього металу.

Катерина Шаховська – дизайнер одягу і кума дружини кума російського президента Володимира Путіна Віктора Медведчука Оксани Марченко.

Це слідує з фото з Instagram-акаунті телеведучої, в підписі до якого вона називає дружину Холодова «матір'ю свого хрещеника».

Глава партії Слуга народу Дмитро Разумков заявив, що знає про родинні зв'язки Холодова з дружиною Віктора Медведчука.

«Наскільки я знаю, він кум не Медведчука, а Марченко. Наскільки мені відомо, він з ним, по-моєму, не знайомий. Можливо, я щось плутаю», – сказав Разумков.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: