fbpx
Сьогодні
16:00 04 Лип 2019

У списку "Слуги народу" є прибічники ексрегіоналів і соратників Порошенка, - Чесно

У списку кандидатів "Слуги народу" до Верховної Ради балотуються майже чотири десятки повних тезок помічників нардепів різних скликань, які, ймовірно, є одними й тими самими людьми.

Про це повідомляє Рух "Чесно".

Серед них – помічники Табачника, Королевської, Сівковича, Геращенка, Кубіва та Катеринчука. А також помічники депутатів з "Партії регіонів", "Блоку Петра Порошенка", "Народного фронту", "Батьківщини", "Самопомочі" та партії "Відродження".

В Апараті ВРУ на запит "Чесно" відповіли, що у них "немає можливості підтвердити, що це одні і ті ж особи, оскільки особові справи помічників-консультантів на громадських засадах нардепів ВРУ 4, 5, 6 скликання знищено як такі, що не мають науково-історичної цінності та втратили практичне значення".

На інший запит Апарат ВРУ уточнив, що знищувати документи почали лише з 17 січня 2018 року.

Попри це активісти змогли встановити низку реальних помічників народних депутатів різних скликань, які зараз ідуть у списку "Слуги народу".

Зокрема, сам лідер партії "Слуга народу" Дмитро Разумков у Верховній Раді V скликання (2006-2007 рр.) працював на громадських засадах помічником регіоналки Валерії Матюхи. А з 2006-го до 2010 року сам був членом "Партії регіонів" і вийшов з неї тоді, коли Віктор Янукович переміг на президентських виборах 2010 року.

У 2010-2014 роках Разумков працював із Сергієм Тігіпком.

А керівник виборчого штабу партії "Слуга народуОлександр Корнієнко у ВРУ VІ скликання працював на громадських засадах у народного депутата від "Нашої України – Народної самооборони" Олександра Донія, що підтвердив сам екс-депутат.

Також у Раді п'ятого скликання повний тезка Олександра Корнієнка був також помічником на громадських засадах у голови фракції "Партії регіонів" Олександра Єфремова, який вже три роки перебуває за ґратами за підозрою в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України, у прямій підтримці злочинної організації "ЛНР", а також у незаконному заволодінні майном "Луганськвугілля".

Прес-секретар Корнієнка заперечує його співпрацю з одіозним регіоналом Єфремовим, стверджуючи, що це, напевно, його повний тезка.

Ідеолог партії "Слуга народу" та представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук, який балотується у списку під №3, працював помічником на громадських засадах у ВРУ VI скликання в нардепа від блоку "Наша Україна – Народна самооборона", фігуранта антикорупційних розслідувань Анатолія Матвієнка, а також був радником віце-прем'єр-міністра, міністра економічного розвитку й торгівлі Степана Кубіва.

"Крім того, щонайменше восьмеро повних тезок кандидатів у нардепи від "Слуги народу" раніше працювали помічниками депутатів від "Партії регіонів" у ВРУ різних скликань", – відзначає "Чесно".

Наприклад, 20-й номер списку Данило Гетманцев у трьох скликаннях парламенту працював у колишнього нардепа-регіонала Володимира Сівковича, а 119-й номер Андрій Задорожний, або ж його повний тезка був помічником на громадських засадах одіозного регіонала, екс-міністра освіти й науки, молоді та спорту, фігуранта антикорупційних розслідувань Дмитра Табачника у Верховній Раді IV скликання.

Нагадаємо, що представники партії "Слуга народу" у вівторок, 25 червня звернулися із заявою в МВС, Нацполіцію та ГПУ в зв'язку з реєстрацією в одномандатних округах кандидатів-"клонів".

Через це "Слуга народу" створила спеціальний сайт для боротьби з кандидатами-клонами.

Раніше Богдан виступив за впровадження російської, як регіональної мови на Сході.

Після цього глава партії "Слуга народу" Дмитро Разумков заявив, що коментар глави Офісу Президента Андрія Богдана щодо надання регіонального статусу російській мові на Донбасі – це виключно його особиста позиція.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: