fbpx
Сьогодні
15:32 04 Лип 2019

У "Нафтогазі" говорять про припинення транзиту газу через Україну вже на початок 2020 року

Фото: З відкритих джерел

НАК "Нафтогаз України" попереджає про можливість повного припинення транзиту газу через Україну "не тільки у першому кварталі 2020 року, а взагалі після закінчення 2019 року".

Про це повідомив виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко у Фейсбуці.

"Зауважу, що, на жаль, ми вимушені очікувати припинення транзиту через Україну не тільки у першому кварталі 2020 року, а взагалі після закінчення 2019 року", – написав він.

"Ми вітали і продовжуємо вітати участь Європейської комісії та українського уряду у цих переговорах, і вважаємо, що ця проблема не може бути вирішена виключно на рівні відносин між Газпромом і Нафтогазом, оскільки давно стало очевидним, що позиція Газпрому щодо припинення транзиту через Україну обумовлена саме політичними чинниками, а не економічними", – підкреслює Вітренко.

Як говорить посадовець, Росія намагається через "блакитне паливо" маніпулювати Україною. І "Нафтогаз" буде шукати всі можливі варіанти відновлення транзиту, але без втрати реальної незалежності України.

Також є сподівання на іноземних партнерів, але Україні все ж варто готуватися до повного завершення транзиту, що ускладнюється зменшенням вітчизняного видобутку газу.

"Якщо порівняти середньодобовий видобуток, який було досягнуто у грудні 2018 року, з даними за червень 2019 року, падіння добового видобутку газу в Укргазвидобуванні з початку року вже складає 9.2 відсотків. Перші дні липня показуть ще більш загрозливі тенденції", – повідомляє не надто втішні новини виконавчий директор "Нафтогазу".

Нагадаємо, що канадська компанія Vermilion Energy спільно з українською компанією виграла право на три нафтогазові ділянки.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: