fbpx
Сьогодні
14:38 04 Лип 2019

Стало відомо скільки піде грошей і часу на переїзд АП до Українського дому

Фото: TSN.ua

Попередня вартість ревіталізації будівлі Українського дому в Києві під новий офіс президента Володимира Зеленського може скласти більше 300 млн грн, всі узгодження проекту займуть близько місяця, будівельні роботи – 6-10 місяців.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"При нормальному фінансуванні терміни реалізації займуть 6-10 місяців. Основне завдання – демонтувати і винести інженерне обладнання, зробити підземний паркінг", – повідомив Іван Юнаков, що є співавтором проекту. Він додав, що в рамках проекту також буде добудовано невелике одноповерхова скляна будівля, де розмістяться центр прийому громадян і інформаційний центр.

В цілому проект офісу президента розрахований на 500 робочих місць. У планах – облаштувати ландшафтну зону і запустити оновлений фонтан.

"У приміщеннях зі старим радянським інженерним обладнанням, які займають майже 4 тис. кв. м, буде зроблений підземний паркінг на 100 машиномісць. Також буде прибудований паркінг для відвідувачів на 34 машиномісця … У центрі атріуму планується звести скульптуру сучасного мистецтва, ми поставили (на презентації, – ред) звичайне дерево, але його там не буде", – сказав Юнаков.

Крім того, за його словами, інфраструктура офісу включатиме спортзали, конференц-зали та public space – два поверхи будуть працювати за принципом коворкінгу.

"Для того, щоб туди потрапити, потрібно буде пройти певну реєстрацію, але, думаю, не дуже складну. Там же будуть кафе і ресторан, які будуть обслуговувати коворкінг і працівників офісу", – сказав архітектор.

Згідно з проектом, два поверхи відведені по апарат президента, а кабінет Зеленського розміститься на четвертому поверсі.

Нагадаємо, що вартість проекту була оголошена ще минулого тижня.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: