fbpx
Сьогодні
11:45 04 Лип 2019

Коломойський назвав конфлікт на Донбасі "громадянським"

Олігарх Ігор Коломоський назвав війну на Донбасі внутрішнім громадянським конфліктом.

Про це він заявив у інтерв'ю НВ.

"А у нас те, що сталося на Донбасі – це що сталося? … Це внутрішній громадянський конфлікт", — заявив він.

За словами Коломойського, конфлікт на Донбасі "ніким не інспірований, ніякою Росією", незважаючи на присутність там російської військової техніки і російських військових.

"Вона і зараз там є, російська техніка, і буде. Поки буде конфлікт, буде там російська техніка. Це реалії з життя. Так, вона там є. А у нас американська техніка з цього боку є. І що з цього? Джавеліни є у нас? Це чия техніка?" — заявив олігарх.

Він додав, що США надали Україні військову техніку, "щоб підтримувати конфлікт на Донбасі", тому що "Америці вигідно тримати санкції проти Росії".

"У всякому разі, за попереднього президента так було. А нинішній президент [Дональд Трамп], по-моєму, у нього інша точка зору, але як з неї вийти — він не знає. А в переддень чергових президентських виборів, може, він не поспішає з цим", — заявив Коломойський.

Водночас він визнав наявність на Донбасі не лише російської техніки, а й російських військових.

"Ми говоримо, що військові російські присутні на Донбасі. Це факт. Вони, правда, переодягнені у відпускників чи когось. У ДНР-ЛНР 1−2-й корпус, в усякому разі, те, що стосується офіцерського складу, то 100% там багато російських військовослужбовців, які поїхали у "відпустку" або у "відрядження", — виконувати інтернаціональний обов'язок. … І не робіть з цього катастрофу, — це нормальне явище", — сказав олігарх.

Він додав, що в Україну приїхали "виконувати інтернаціональний обов'язок" також із Західної Європи і США, не уточнивши, що саме має на увазі.

Раніше Рубрика повідомляла, що Коломойський підтримує рішення суду про відсторонення заступниці глави НБУ Рожкової.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: