fbpx
Сьогодні
10:01 03 Лип 2019

Зеленський повідомив, які спільні проекти готуються Україною та Канадою

Фото АПУ

Президент України Володимир Зеленський, перебуваючи у Торонто, розповів які спільні плани будують Україна та Канада на майбутнє.

Як повідомляє РБК-Україна, першим етапом стане спрощення візового режиму для українців, які приїжджають в Канаду на роботу та навчання.

"Сьогодні отримати канадську візу так само складно, як дістати квитки на матч НХЛ (Національна хокейна ліга, – ред.). Я розумію побоювання канадської сторони у питанні спрощення отримання візи, але, думаю, ми знайдемо правильне рішення і зможемо гарантувати повернення нашої молоді додому, тому що ми, в першу чергу, в цьому дуже зацікавлені", – сказав Зеленський.

Український президент зазначив, що на сьогодні є домовленості щодо двох пунктів для спрощення візового режиму.

"Перше – це угода про молодіжний обмін, що дозволить українцям і канадцям приїжджати за спрощеною процедурою строком до одного року на навчання та роботу. Друге – ми сьогодні отримали пропозицію приєднатися до програми Trusted Traveller, яка буде означати спрощену процедуру приїзду українців в Канаду. Ми на це дивимося, як на ще один крок до безвізового режиму з Канадою", – заявив Зеленський.

Крім цього, як передає УНН, вчора канадська компанія Vermilion Energy спільно з українською компанією виграла право на три нафтогазові ділянки.

"Вчора канадська компанія Vermilion Energy спільно з українською компанією виграла право на три нафтогазові ділянки. Переконаний, що це тільки початок. Моя команда активно працює над тим, щоб умови введення бізнесу в Україні були комфортними", – сказав Зеленський.

За його словами, була підписана угода про спільне виробництво аудіовізуальних творів.

"Позитивно, що Україна зможе зробити спільні кінопроекти з Канадою, батьківщиною таких акторів як Джим Кері, Кіано Рівз, Райан Гослін, Райан Рейнольдс та багато інших", – зазначив Зеленський.

"Я щиро вітаю канадські інвестиції в нашу країну", – підсумував Зеленський.

Нагадаємо, що Зеленський зараз перебуває у Канаді.

Учора у нього відбулася зустріч із прем'єр-міністром Канади Джастіна Трюдо.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: