fbpx
Сьогодні
17:11 03 Лип 2019

Верховний суд вперше ухвалив рішення на користь Приватбанку

Фото Reuters

Велика Палата Верховного суду підтвердила правоту Приватбанку у спорі з ПрАТ "Ерлан" (ТМ "Біола")  Ігоря Коломойського, а ТОВ "Укрінтерінвест" відмовився від позову до банку після такого рішення.

Про це повідомляє прес-служба банку.

"Велика Палата Верховного Суду підтримала правову позицію Приватбанку в спорі з майновим поручителем за кредитом рефінансування НБУ ПрАТ "Ерлан", що намагався розірвати іпотечний договір через націоналізацію банку та вивести з-під застави майно вартістю понад 600 мільйонів гривень", – йдеться у повідомленні.

"Це чергове з позитивних рішень Верховного Суду, але перше, постановлене Великою Палатою, яке дозволить банку сформувати ефективну для себе судову практику в цій категорії справ", – підкреслили у банку.

Зазначається, що судовий процес у справі № 910/15484/17, в якому майновий поручитель ПрАТ "Ерлан" (ТМ "Біола") намагався розірвати іпотечні правовідносини, тривав з 2017 року.

Крім цього, інший майновий поручитель Приватбанку ТОВ "Укрінтерінвест" відмовився від позову до банку про зобов'язання погасити кредит рефінансування.

"Цим він фактично підтвердив правоту та перемогу банку в цьому судовому спорі, що тривав два роки", – додали у Приватбанку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: