fbpx
Сьогодні
22:22 03 Лип 2019

ЦВК одноголосно скасувала реєстрацію Клюєва на виборах у Раду

Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію глави Адміністрації президента часів Януковича Андрія Клюєва. За це рішення проголосували усі присутні члени комісії.

Про це повідомляє Громадське.

Також члени ЦВК ухвалили зміни в постанову щодо бюлетенів, якими прибрали з нього прізвище Клюєва. Тепер це рішення мають довести до відома типографій, що друкують бюлетені.

Перед голосування на засіданні ЦВК виступив представник Ліберальної партії, яка висувала Клюєва в депутати. Він заявив, що є низка ухвал суду, якими спростовуються докази відсутності Клюєва в країні.

"ЦВК одноголосно скасувала реєстрацію Андрія Клюєва кандидатом у ВО № 46. За даними СБУ, Клюєв виїхав за межі території України у 2014 р., після цього офіційні пункти перетину кордону не перетинав. Також встановлено, що у грудні 2016 Клюєв брав участь у засіданнях суду у Москві", – зазначає Громадянська мережа ОПОРА.

Як повідомляла "Рубрика" раніше, ЦВК внесла у список кандидатів на парламентські вибори Андрія Клюєва та Анатолія Шарія.

Секретарка Центральної виборчої комісії Наталія Бернацька висловила обурення позицією окремих суддів під час розгляду виборчих справ та назвала її зрадою цінностей, які українці захищали на Майдані.

При цьому після повернення до України, колишнього голову Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Клюєва планують затримати.

2 липня у Києві на Майдані Незалежності пройшла акція "Терпіти більше не можна". Зеленського просять прокоментувати ситуацію з Шарієм і Клюєвим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: