fbpx
Сьогодні
21:36 03 Лип 2019

Супрун вважає, що закон про дематюкацію пасує Північній Кореї, а не європейській державі

3 липня в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у мережі навела низку аргументів проти законопроєкту Ольги Богомолець щодо дематюкації.

Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун у дописі на Facebook.

"Часом буває так, що деякі народні депутати почуваються геть забутими та нікому не потрібними. Тож аби хоч якось привернути до себе увагу, вони пишуть законопроекти, які пасують радше Північній Кореї, аніж сучасній європейській державі. До прикладу, пропонують заборонити матюкатися", – написала Супрун.

Супрун науково обґрунтувала використання ненормативної лексики.

Зокрема, написала, що "влучно і точно застосована лайка, що описує наше ставлення до ситуації, і не спрямована образити співрозмовника, корисна для здоров'я […] Якщо ми реагуємо нецензурною лексикою на складну неприємну ситуацію, а не на людину, то відчуваємо полегшення".

За словами Супрун, люди таким чином очищуються від поганих емоцій, таких як біль при тренуванні, травми, тривожності, подиву чи переляку.

"Ці нейромедіатори беруть участь в знеболенні чи задоволенні. Слова на "б" чи "с" не замінять якісної анестезії, але дослідження показали ефективність лайки в зменшенні болю, посилення серцебиття і підвищення больового порогу. Якщо нам важко і ми одним словом це висловили, мозок це сприймає як запуск програми захисту і нападу — "тримайся!", – додала вона.

Водночас, Супрун зауважила, що "матюками слід послуговуватися в найпотрібніший момент, а не розмовляти ними постійно. Інакше мозок звикає і перестає сприймати лайку як щось екстраординарне".

Часом буває так, що деякі народні депутати почуваються геть забутими та нікому не потрібними. Тож аби хоч якось…

Posted by Уляна Супрун on Wednesday, July 3, 2019

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: