fbpx
Сьогодні
11:21 03 Лип 2019

Російська статистика стверджує про збільшення туристів у Криму, експерти спростовують

У російському Міністерство курортів і туризму Криму стверджують, що з початку року півострів відвідали понад 2 мільйони 200 тисяч туристів. Натомість, колишній начальник управління міністерства курортів і туризму Автономної Республіки Крим Ігор Кобеля закликає не довіряти офіційній російській статистиці за кількістю туристів в Криму.

Про це повідомляють у "Крим.Реалії".

Російська влада Криму стверджує, що більше 57% приїхали в Крим по Керченській мосту, а 10%, або понад 200 тисяч, за твердженням чиновників, приїхали з материкової частини України. За тими ж офіційними даними, середня завантаження готелів, пансіонатів і санаторіїв в Криму на початок липня становить 70%. Також вони стверджують, що потік туристів у цей період на 11% більший, аніж у минулому році.

Але Ігор Кобеля закликає із критичністю ставитися до цих даних: "Це політична категорія, щоб сказати, що було більше, ніж при Україні…Те, що зараз наводять дані про 57% потоку через міст – це щоб показати доцільність, мовляв, міст відразу дав якісь великі цифри. Насправді ніхто не може це порахувати, достовірних даних просто немає. Зате є інші реальні маркери – це мережі готелів, об'єкти туристичної інфраструктури: з'являються там люди чи ні. А з політичної категорії цифра може бути будь-яка".

Російський журналіст Сергій Мардан провів власне дослідження, у якому заявив, що: "Продати сучасному туристу радянський сервіс і космічні ціни можна тільки один раз".

Він підкреслив, що Крим лишається непривабливий для російських інвесторів через чиновників та міліцію.

"Там залишилися ті ж чиновники, які сиділи при українській владі. З якоїсь причини їх не зняли, посадки обмежені тільки мерами кримських міст. Хоча по-хорошому там треба зачистити всю Держраду. Будь-яка людина, яка з'їздила в ознайомчу поїздку до Криму, не як відпочиваючий, а як потенційний інвестор, і розпитала місцевих – потім скаже, що ні копійки не дасть, поки ця влада буде тут", – сказав журналіст.

Раніше через пост 2013 року в окупованому Криму затримали кримського татарина.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: