fbpx
Сьогодні
10:45 03 Лип 2019

Комуністичний пам'ятник повсталим робітникам "Арсеналу" перетворили у пам'ятник "Захисникам Української Державності"

Рух "Гідність Нації" перетворив пам'ятник Січневого повстання 1918 року на Арсенальській площі у Києві на пам'ятник "Захисникам Української Державності".

Відповідне відео було опубліковане у спільноті "Гідності Нації" в Фейсбуці.

"Ні київській владі, ні державній забракло ні коштів, ні волі щось зробити зі стовідсотковим комуністичним пам'ятником на Арсенальній площі. Радянська символіка, відкрито більшовицький текст – давно заборонені речі можна було спокійно побачити в центрі міста. Однак нарешті небайдужа громада сама визначила долю монумента", – йдеться в повідомленні руху.

Володимир Тесля з військовими реставрували гармату і постамент, і табличка була замінена на ту, яка відповідає історичній дійсності і законодавству України.

"Багато киян знають справжню історію більшовицького заколоту на "Арсеналі". Тоді червоні заколотники намагалися всіляко підбити робочих на повстання проти держави. Саме тоді почали свої рішучі дії підрозділу Симона Петлюри та Євгена Коновальця. Завдяки їх діям "червона пожежа" не охопила весь Київ, коли столиця України зберігала нейтралітет", – повідомляють активісти.

Нагадаємо, раніше Рубрика повідомляла, що у Києві відкриють Архів таємних радянських спецслужб.

 

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: