fbpx
Сьогодні
18:12 02 Лип 2019

РФ не можна було в односторонньому порядку повертати у ПАРЄ, - Фріланд

Фото Reuters

Росію не можна було в односторонньому порядку повертати у ПАРЄ після грубого порушення нею міжнародного права під час анексії Криму.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд у вступному слові до відкриття Конференції з підтримки українських реформ у Торонто, повідомляє Укрінформ.

"Ми згодні з Україною та рештою наших партнерів тут, що вони (права Росії у ПАРЄ – ред.) не повинні були бути відновлені в односторонньому порядку, що сталося минулого тижня", – заявила Фріланд.

Зала зустріла заяву аплодисментами. Міністр додала, що з часу окупації Криму російська влада порушувала права людини на півострові, влаштовувала незаконні арешти, вдавалася до тортур, викрадала та затримувала людей, нападала на кримських татар та їхні культурні пам'ятки.

"Незважаючи на російську агресію у Криму та на сході України, український народ продемонстрував беззаперечну відданість своїй незалежності, суверенітету та демократії, реформ", – заявила вона.

Фріланд нагадала, що українці ще з Майдану борються за демократичну та вільну Україну. Вона додала, що порядок денний реформ сміливий та амбіційний. За її словами, з часу Революції Гідності було проведено більше реформ ніж за попередні 23 роки незалежності. Проте залишається ще багато роботи.

"У час цинізму та широкого розповсюдження дезінформації дехто говорить, що ліберальна ідея, мовляв, померла. Нас справді вразило бачити, як мільйони українців скористалися своїм виборчим правом на президентських виборах, я сподіваюся побачити те саме на парламентських виборах", – зауважила вона.

Міністр закордонних справ Канади наголосила, що Україна сьогодні знаходиться на передовій боротьби за ліберальну демократію та світовий порядок, заснований на повазі до правил та міжнародного права.

Нагадаємо, що Зеленський прибув сьогодні із діловим візитом до Канади.

У рамках візиту до Канади Зеленський зустрівся з Міністром закордонних справ цієї країни Христею Фріланд.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: