fbpx
Сьогодні
10:00 02 Лип 2019

На шахті "Горській" протестують шахтарі

На шахті «Горська» ДП «Первомайськвугілля» (Луганська область) шестеро шахтарів відмовляються виходити на поверхню.

Про це на своїй сторінці в Фейсбуці повідомив представник омбудсмена України в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський.

"У шахті на горизонті (глибині) 700 м перебувають шестеро гірників; люди відмовляються виїжджати на поверхню і таким чином висловлюють протест у зв'язку з відключенням шахти від електроенергії, що спричинить затоплення гірничих виробок і насосних станцій. Спроба відключення шахти від електроенергії відбулася вчора, 1.07.2019, після чого люди відмовилися виїжджати на поверхню", – повідомив Лисянський.

Зараз на шахті введений в дію план ліквідації аварії, також чергує воєнізований гірничорятувальний загін, електроенергія на даний момент є.

Лисянський провів телефонні переговори з протестувальниками, а також з'ясовував ситуацію з директором шахти. Стан здоров'я гірників задовільний, з ними постійно знаходиться медсестра.

У телефонній розмові профспілковий лідер Віктор Видиш повідомив, що вимога гірників – це надання гарантій про не відключення електроенергії на підприємстві.

Звернення шахтарів зафіксовано і передано до центрального апарату. Омбудсмен України особисто тримає ситуацію під контролем.

Вугільне підприємство, де протестують гірники, розташоване усього в 10 кілометрах від лінії фронту.

Нагадаємо, що раніше на Донеччині на шахті "Південнодонбаська №1" та частково на шахті імені Сургая продовжують страйкувати гірники.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: