fbpx
Сьогодні
18:26 02 Лип 2019

Київський Патріархат вимагає у суді скасувати наказ Мінкульту про втрату чинності їхньої реєстрації

Представники церкви подали позов до суду із вимогою скасувати відповідний наказ Міністерства культури в частині втрати чинності реєстрації статуту УПЦ КП.

Про це повідомляє Окружний адміністративний суд Києва.

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов до Міністерства культури України щодо скасування наказу, в частині, де зазначено, що втратили чинність накази Міністерства про реєстрацію у новій редакції Статуту релігійної організації "Київська патріархія Української православної церкви Київського патріархату", а також про нову редакцію Статуту про управління УПЦ КП. Позивачем зазначено Українську Православну Церкву Київського Патріархату.

"Позивач просить суд визнати протиправним та скасувати наказ Міністерства культури України від 30 січня 2019 року у частині "визнати таким, що втратили чинність накази Міністерства культури України "Про реєстрацію Статуту релігійної організації "Київська патріархія Української православної церкви Київського патріархату» у новій редакції та "Про нову редакцію Статуту про управління Української Православної Церкви Київський Патріархат", – йдеться у повідомленні.

Водночас, разом із позовною заявою було подане клопотання про забезпечення позову, де позивач просить негайно зупинити дію оскаржуваного наказу в частині втрати чинності наказів Міністерства про статути УПЦ КП.

Наразі судом вирішується питання про відкриття провадження та щодо наявності правових підстав для вжиття заходів забезпечення позову.

Нагадаємо, що раніше Філарет створив синод самопроголошеного Київського патріархату на противагу синоду ПЦУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: