fbpx
Сьогодні
15:23 02 Лип 2019

Командир із Нацгвардії побив солдата до розриву селезінки

Командир взводу, контрактник однієї з військових частин Нацгвардії, сильно побив 2 солдат на Полтавщині. ДБР завершило розслідування цієї справи, чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Як встановило слідство, у березні цього року командир взводу, будучи керівником польових занять на військовому полігоні, розташованому у Полтавському районі, наніс по одному удару кулаком у область грудної клітини двом солдатам. Конфлікт стався через невдоволення діями своїх підлеглих військовослужбовців.

Згодом, цього ж дня, одному з раніше побитих солдатів, командир наніс удар в ліву частину тулуба вже ногою, чим спричинив солдату тілесні ушкодження у вигляді травми живота з розривом селезінки та внутрішньочеревною кровотечею. Травмований орган довелося видаляти хірургічним втручанням. Згідно висновків судово-медичної експертизи, ці травми кваліфікуються як тяжкі тілесні ушкодження.

"За результатами досудового розслідування обвинувальний акт щодо командира взводу у застосуванні нестатутних засобів впливу щодо підлеглого, якщо ці дії заподіяли істотну шкоду, а також застосування насильства щодо підлеглого, що спричинили тяжкі наслідки, вчинені в умовах особливого періоду крім воєнного стану (ч. 4 ст. 426-1 Кримінального кодексу України) скеровано до суду", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що раніше НАБУ затримало екс-керівника Нацгвардії за оборудки з "Укрбудом".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: