fbpx
Сьогодні
10:33 01 Лип 2019

Під Одесою розпочалися військові навчання "Сі Бриз 2019"

1 липня на території трьох областей України (Миколаївської, Херсонської й Одеської) розпочинаються щорічні українсько-американські навчання "Сі Бриз". Зазвичай вони проходять упродовж 12-13 днів із залученням понад тисячі солдатів і офіцерів – не тільки України і США, а й країн-партнерів.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Раніше у Генштабі ЗСУ повідомляли, що у 2019 році в навчаннях планують взяти участь близько 30 кораблів, 30 літальних апаратів і понад 900 військових із різних країн світу. ​Масштаб навчань нарощується щороку, тому попередня підготовка до них триває місяцями. Попередньої організаційної роботи чимало: заздалегідь узгоджуються план і перебіг маневрів, формат участі країн-учасниць, проводиться рекогностування на місцях, перекриваються райони проведення стрільб.

На навчання цьогоріч в Одесу вперше прибуло американське судно забезпечення USNS Yuma. За типом воно є транспортно-десантним швидкохідним катамараном (Joint High Speed Vessels – JHSV), призначеним для перевезення військового підрозділу, техніки, спорядження.

Для забезпечення участі у навчаннях кораблів, катерів, допоміжних суден Військово-морських сил України підготували понад 1,5 тисячі тонн корабельного палива. Для повітряної та наземної техніки – 400 тонн авіаційного керосину, 50 тонн бензину.

Польовий табір сухопутної компоненти "Сі Бризу" розгорнули поблизу Одеси – на Чорноморському полігоні Військової академії. У попередні роки проведення навчань, їхня неофіційна церемонія відкриття, сухопутна компонента тощо відбувалися на території 235-го загальновійськового навчального центру "Широкий лан" на Миколаївщині.

У польовому таборі розмістяться військовослужбовці загалом із 8 країн сухопутного угруповання "Сі Бризу", в тому числі України, США, Великої Британії, Грузії, Молдови.

Нагадаємо, що раніше Рубрика повідомляла, що в Одесу до навчань Sea Breeze 2019 продовжують прибувати військово-транспортні літаки країн НАТО.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: