fbpx
Сьогодні
11:57 01 Лип 2019

Ми готові реінтегрувати територію ОРДЛО, - Данилюк

Секретар РНБО Олександр Данилюк поділився своїми думками щодо майбутнього територій, що зараз знаходяться в руках сепаратистів.

Про це він розповів у інтерв'ю для LB.ua.

Політик заявив, що влада готова до виконання усіх домовленостей "Мінська".

"В принципі, ми хочемо повністю реалізувати "Мінськ" – це в наших інтересах. Ми хочемо реінтегрувати території і вважаю, що ми до цього готові. У 2014 році зробити це було смерті подібно – ми б як країна просто не витримали, не змогли б", – каже пан Данилюк.

Водночас, він заявив, що є "адвокатом прогреса": "Там є якісь свої лідери, але їх можна перемогти не тільки військовими діями. Показавши населенню, що ми готові і здатні про них піклуватися – зможемо прибрати дію пропаганди. Сильна країна вимірюється не тільки армією на противагу. Політики і госапарат теж повинні виконувати свою функцію, а не тільки ховатися за армію".

Також політик зазначив, що ця територія є приречена. Із часом вона почне повільно вмирати. "Але це ж наша територія, наші громадяни. У нас перед ними є моральне зобов'язання", – говорить на це Данилюк.

Підсумовуючи він підкреслив, що реінтеграція буде важкою, але якщо Україна пройде цей шлях – стане сильніше.

Раніше президент Володимир Зеленський назвав «першим невеличким реальним успіхом» розведення військ у Станиці Луганській на Донбасі.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: