fbpx
Сьогодні
12:54 01 Лип 2019

Богдан прокоментував призначення губернаторів Зеленським

Фото РБК-Україна

Глава Офісу президента Андрій Богдан дав власний коментар призначенню нових голів ОДА для Донецької та Луганської областей, особи котрих викликали обурення у деяких українців.

Про свою позицію Богдан розповів у інтерв'ю РБК-Україна.

Журналіст, що брав інтерв'ю, згадав, що команда Зеленського обіцяла прозорий конкурс для кандидатів, але закинув Богдану, що губернаторів вибирали кулуарно. На це він відповів: "Всі губернатори відібрані ейчарами (фахівці з підбору персоналу, – ред). Оскільки йдуть вибори, немає можливості проводити якісь голосування. Хоча була класна ідея, але ми від неї відмовилися, – зробити референдум щодо обрання губернаторів. У нас вибори Верховної ради, добровільно проголосуйте ще за чотири-п'ять кандидатур, кого ви хочете бачити губернатором. Було б класно, але не встигаємо. Є варіант через рік це поєднати з місцевими виборами".

Богдан також сказав, що не розуміє, у чому такий негатив до цих людей: "Я не бачив, щоб виступав за "русский мир" (мається на увазі Комарницький, – ред.), чи може я щось пропустив. А другий металобрухтом займався (мова йде про Андрейчикова, – ред). Він порушував законодавство України?"

"У людей є енергетика, бажання і можливість якийсь час жити за свої гроші і робити реформи. Що таке губернатор? Це запобіжник, комунікатор між бізнесом і суспільством, регіоном і центральною владою. Він повинен доносити правильні сигнали, щоб концентрація влади в регіоні не була в одних руках і щоб ця концентрація не робила якоїсь шкоди розвитку регіону. Мало того, він повинен бути рекламним агентством цього регіону для міжнародних інвесторів. Ці люди всі з бізнесу, освічені, ідеологічно вписуються в нашу систему координат", – коментує призначення Богдан.

На питання, "а чи є у нових губернаторів бодай проукраїнські погляди", Андрій Богдан відповів ухилисто, акцентувавши на тому, що в Україні – кадровий дефолт, тож набір губернаторів є вельми проблематичний.

Раніше Богдан виступив за впровадження російської, як регіональної мови на Сході, а також розповів про зв'язки з Коломойським та кого він бачить у прем'єрському кріслі.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: