fbpx
Сьогодні
21:17 29 Чер 2019

У Тбілісі пройшов багатотисячний "Марш свободи" за відставку глави МВС

Фото ЕРА

У Тбілісі на проспекті Руставелі проходить "Марш свободи", основною вимогою учасників є відставка міністра внутрішніх справ Георгія Гахарія.

Як повідомляє "Грузія.Online", марш під гаслом "Йди!" пройшов від площі Республіки до площі Свободи, демонстранти зібралися перед парламентом Грузії.

"Десятий день нашого протесту оголошуємо відкритим! Два вимоги мирного громадянського суспільства, що діє в рамках закону і Конституції, задоволені, залишилося одне – "Гахарія, йди!", – заявив один зі спікерів на акції перед парламентом, звертаючись до учасників "Маршу свободи" .

У ході беруть участь лідери "Єдиного національного руху" і "Європейської Грузії" та їх прихильники, також серед учасників – одна з лідерів "Національного руху", дружина екс-президента Грузії і екс-голови Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі Сандра Рулофс.

За її словами, відповідальність за розгін демонстрантів 20 червня цілком має взяти уряд цілком.

"Уряд вже не має ніякого довіри і має піти у відставку. Якнайшвидше мають бути проведені дострокові вибори … Режим Іванішвілі має завершитися. Зрозуміло, все це від початку до кінця їх відповідальність – яку зброю використовували, чим стріляли у людей, скільки людей стали інвалідами, скільки осліпли і все це проти мирних демонстрантів, без попередження", – заявила Рулофс.

https://twitter.com/GiorgiKob/status/1145020329452036096

Нагадаємо, в Тбілісі проходять масові протести після того, як у парламенті Грузії виступив російський депутат Сергій Гаврилов. Він сидів у кріслі спікера парламенту і говорив російською мовою. Його виступ перервали опозиційні депутати, які вимагали, щоб російська делегація покинула парламент. Після зриву засідання російські депутати перемістилися в готель в центрі Тбілісі, біля якого і почалася акція протесту.

Коли Гаврилов та інші делегати виходили з готелю, активісти облили їх водою. Наголошується, що російські депутати виїхали з готелю під охороною, вони вже покинули Грузію. Люди пішли на штурм парламенту, поліція відразу розігнала їх сльозогінним газом і гумовими кулями. Спецназ застосував проти учасників акції акустичні гармати, сльозогінний газ і водомети. В результаті зіткнень постраждали щонайменше 240 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: