fbpx
Сьогодні
19:56 29 Чер 2019

Перший в історії: Німеччина та Нідерланди створять спільний військовий інтернет

Фото: Fifth Domain

На цьому тижні представники уряду Німеччини та Нідерландів підписали угоду про створення першого в історії спільного військового інтернету.

Угода була підписана в середу в Брюсселі, де на цій тиждень проходила зустріч міністрів оборони НАТО, передає ZDNet.

Назва нового голландсько-німецького військового інтернету – Tactical Edge Networking, скорочено – TEN.

Це – перший випадок, коли дві країни об'єднують свою військову мережу. Проект розглядається як тест, за результатами якого решта членів НАТО зроблять висновки щодо об'єднання своїх військових мереж один з одним в майбутньому.

План полягає в тому, щоб члени НАТО спільно використовували військові мережі, щоб нові та вдосконалені спільні стандарти могли бути розроблені і розгорнуті в усіх державах НАТО.

Штаб-квартира TEN буде розташована в німецькому Кобленці, а також в Амерсфорте, Нідерланди.

Для початку, TEN об'єднає зв'язку між наземними операціями німецької армії і тактичної комунікаційної програмою FOXTROT Міністерства оборони Нідерландів, що використовуэться голландськими військовими.

Війська, що діють в рамках мережі TEN, будуть використовувати ідентичні комп'ютери, радіоприймачі, планшети і телефони незалежно від країни походження.

Очікується, що розгортання TEN обійдеться обом країнам в мільйони євро на переоснащення десятків тисяч солдатів і транспортних засобів новим сумісним обладнанням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: