fbpx
Сьогодні
18:06 29 Чер 2019

Бекірова можуть вивезти до Армянська, де немає умов для його утримання, - адвокат

В окупованому Криму тяжкохворого кримськотатарського активіста Едема Бекірова, якого утримують у Сімферопольському СІЗО і звинувачують у незаконному зберіганні боєприпасів та вибухівки, можуть вивезти до Армянська, де немає умов для його утримання.

Про це 29 червня на засіданні «Кримської солідарності» розповів адвокат Бекірова Олексій Ладін.

«Припускаю, що справу хочуть направити до Армянська, щоб ускладнити ситуацію для захисту. Але основна проблема – це те, що в Криму тільки один слідчий ізолятор, відповідно Бекірова утримуватимуть в ІТТ Армянська, який абсолютно не пристосований для знаходження у ньому настільки хворої людини. Бекіров сказав слідчому: «Якщо справу буде направлено ​​до Армянська, ви мене будете туди вивозити тільки силою». Тому що це рівносильно смерті», – пояснив Ладін.

Адвокат сподівається, що 3 липня так званий Верховний суд Криму задовольнить апеляцію захисту на продовження Бекірову терміну утримання у СІЗО та змінить йому запобіжний захід.

«Є певні сподівання, що ця справа все ж стане винятком для кримського судочинства і Бекірова відправлять під домашній арешт», – заявив він.

Адвокат розповів, що почав ознайомлюватися з матеріалами кримінальної справи, найближчим часом її направлять на розгляд до суду.

«Нічого нового у матеріалах справи ми не побачили. Едема Бекірова звинувачують у тому, що він передав майже 14 кг боєприпасів та вибухівки засекреченому свідку. Нагадаю, я з самого початку говорив про те, що інвалід першої групи, без ноги, який недавно переніс на той момент інфаркт і операцію на серці, не міг підняти більше одного кілограма без наслідків. Звинувачення – абсолютний абсурд», – сказав адвокат.

На початку цього тижня після відвідування Бекірова у СІЗО Сімферополя адвокат Ладін повідомив, що кримськотатарський активіст «практично нічого не їсть, побоюючись «стрибка» рівня цукру в крові».

Реакції російської прокуратури, ФСВП Росії на ці заяви адвоката Бекірова немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: