fbpx
Сьогодні
11:48 28 Чер 2019

В Україні збільшилася кількість відновлювальних джерел енергії у 6 разів за 3 місяці

У другому кварталі 2019 року Україна збільшила введення в експлуатацію потужностей відновлюваної енергетики майже в 6 разів більше, як минулого року за аналогічний період.

Про це ідеться у звіті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, про що повідомляє "Агрополіт".

Повідомляється, що у другому кварталі поточного року в Україні введено в експлуатацію 656 МВт потужностей, що генерують енергію з відновлюваних джерел.

"У 2 кварталі було введено в експлуатацію 656 МВт генеруючих потужностей, що майже в 6 разів перевищує потужність, введену в експлуатацію за аналогічний період 2018 року. Об'єкти ВЕС і СЕС становлять 97,4% введених потужностей", – повідомляється у звіті.

Щодо розвитку сектору відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) також повідомляється, що в другому кварталі НКРЕКП встановила "зелений" тариф для 106 об'єктів електроенергетики, серед яких СЕС – 95 об'єктів, ВЕС – 3 об'єктів, біогаз/біомаса – 6 об'єктів, малі ГЕС – 2 об'єктів.

Середня одинична потужність введених в експлуатацію за звітний період об'єктів електроенергетики – 6,4 МВт. Лідером по введенню в експлуатацію стала Запорізька область – 152 МВт.

Станом на кінець червня частка поновлюваних джерел енергії у виробництві електроенергії склала 3,3%, тоді як вартість такої генерації склала 13,6% від загальних витрат.

Раніше повідомлялося, що відновлювальна енергетика в Україні зросла на 52,4% у 2019 році.

 

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: