fbpx
Сьогодні
22:44 28 Чер 2019

В.о. голови СБУ призначив заступником посадовця часів Януковича

Фото АПУ

Виконуючий обов'язки голови Служби безпеки України Іван Баканов призначив заступником начальника управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю посадовця часів Януковича.

Як зазначає СлідствоІнфо, Анатолій Калюжняк, який отримав генеральське звання від президента-утікача незадовго до подій на Майдані, вже обіймав аналогічну посаду в СБУ із 2010-го по 2013 рік.

Екскерівниця департаменту з питань люстрації Мінюсту Тетяна Козаченко стверджує, що Калюжняк не може займати державні посади, адже підпадає під закон «Про очищення влади».

Окрім сумнівної репутації, родина посадовця володіє значними статками невідомого походження: на його рідних записано три квартири та два паркомісця у престижному житловому комплексі на Печерських пагорбах Києва, а сам Анатолій Калюжняк, імовірно, мешкає в об'єднаних із двох квартир апартаментах, які оформлені на його дружину. Розмір житла в державному реєстрі нерухомості не вказаний, але журналісти припускають, що їхня загальна площа — не менше 118 квадратних метрів. Вартість схожих за розміром квартир із ремонтом у цьому будинку складає, наприклад, 275 тисяч доларів.

25-річна донька генерал-майора Ольга також має двокімнатну квартиру в цьому житловому комплексі — в сусідньому під'їзді. На сайтах оголошень квартира такої ж площі коштує 260 тисяч доларів.

У власності родини Анатолія Калюжняка також є будинок у передмісті Хмельницького. Дім розташований на території відносно нового котеджного містечка, який має власну інфраструктуру й зелену зону.

Окрім цього, на генерал-майора записана остання модель AUDI Q8 — найдорожчий і найпотужніший кросовер цієї марки. Донька генерала Ольга Калюжняк обрала собі британський Range Rover 2018 року випуску. Така машина коштує під 50 тисяч доларів.

Журналісти Слідства.інфо не знайшли офіційних джерел доходів у родини генерал-майора, які б дозволили провадити такий спосіб життя. Згідно з біографією Анатолія Калюжняка, він усе життя будував кар'єру в СБУ. А у 2014 році, після звільнення зі служби, пішов працювати помічником народного депутата Владислава Бухарєва, який нещодавно очолив Службу зовнішньої розвідки України.

Дружина генерал-майора — Наталія Калюжняк — не має офіційного бізнесу. Донька Калюжняків нещодавно закінчила київський університет.

У родині генерала є ще старший син — Ігор Калюжняк. Кілька років тому він працював помічником заступника голови суду на Хмельниччині. За 2016 рік, згідно декларацій, разом з дружиною він заробив трохи більше ніж 260 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: