fbpx
Сьогодні
21:57 28 Чер 2019

Балух дві доби не спить і не п’є воду

Фото Радіо Свобода

Українського активіста Володимира Балуха, який раніше оголосив голодування в російській колонії, відвідала адвокат Ольга Дінзе. Вона розповіла, що активіст вже два дні не спить і не п'є воду.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

"Він повідомив мені про те, що дійсно оголосив голодування на знак протесту порушення його права на зустріч з консулом України. Оскільки він є громадянином України, він має безумовне право на зустріч з консулом. І в даний час поки він відмовляється від вживання їжі та води. Тобто в даний час він на сухому голодуванні. Природно довго на сухому голодуванні він не зможе, тому що при відмові від вживання води виникає швидке порушень роботи не тільки внутрішніх органів, а й також порушення роботи нервової системи, що пов'язано з повною втратою сну. В даний час він вже не спить взагалі вже дві доби", — розповіла Ольга Дінзе.

Адвокат додала, що сьогодні написала заяву на ім'я начальника колонії з проханням надати Балуху цілодобову медичну допомогу, а також помістити його в медичну частину.

"Європейський суд безпосередньо декларує те, що особі мають надавати повну, комплексну допомогу, не порушуючи її права на відмову від вживання їжі. Тобто тут і медична допомога, тут і допомога інших профільних лікарів, включно психолога. У зв'язку з цим я в заяві вказала на те, що я прошу дозволити допуск до Балуха в даний час лікаря судово-медичного експерта з понад 30-ти річним стажем для його попереднього огляду і обстеження", — зазначила адвокат.

Нагадаємо, що Балух заявив про початок нового голодування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: