fbpx
Сьогодні
15:27 27 Чер 2019

Гонтарєва заявила про погрози від Коломойського

Колишня очільниця Нацбанку Валерія Гонтарева заявила, що олігарх та екс-власник ПриватБанку Ігор Коломойський погрожує їй.

Про це вона повідомила в інтерв'ю Громадському і BBC-Україна.

Останні 10 місяців вона живе у Лондоні, де викладає у Лондонській школі економіки, а повернутися в Україну наразі не може, зокрема, через "відсутність верховенства права у країні".

"Ви знаєте, що до країни повернулася не лише злочинна влада часів Януковича, з якою ми боролися. Повернувся один з олігархів, який постійно мені погрожує. Це дуже погано, що він повернувся. Погано, для мене особисто і для країни. Особисто мені він погрожує. В інтерв'ю Коломойський заявив, якщо я не повернуся в Україну, то він мене вивезе у приватному порядку. Англійською це kidnapping. Це злочин на території Великої Британії. Я хочу, щоб це було всім зрозуміло. Якщо зі мною щось станеться, щоб усі знали чому", — сказала Гонтарева.

За її словами, з Коломойським до націоналізації ПриватБанку вона зустрічалася близько 20 разів. Востаннє особисто бачила його у ніч перед націоналізацією ПриватБанку: "Це була знаменита ніч, коли зібрався велика частина кабміну – міністр фінансів, зрозуміло, прем'єр-міністр, міністр юстиції, Аваков, президент. Ось у цій кімнаті я бачила Коломойського напередодні націоналізації, де йому написали лист з проханням про націоналізацію".

На питання щодо рекапіталізації інших банків, Гонтарева запевнила: до всіх банків були однакові вимоги, утім не всі власники банків їх виконали:

"Проблеми не були пов'язані лише з паном Коломойським. Якщо ми з подивимося, скільки грошей держава внесла у державні банки, на що використовувалися кредити державних банків, подивимося на олігархічну модель побудови українського банківського сектору, то побачимо, як з ринку був виведений банк олігарха Фірташа. Там не було капіталу, він його так і не вніс. Два банки пана Бахматюка. А от, наприклад, банк Пінчука і банк Ахметова виконали вимоги, внесли капітали, дали застави. Не було задачі вивести банки з ринку, була програма рекапіталізації, узгодження з міжнародним валютним фондом на чотири роки".

Нагадаємо, що раніше екс-голова Національного банку України Валерія Гонтарева вважала незаконним рішення суду про незаконність націоналізації "Приватбанку".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: